Výsadek.cz
Jednotlivé ročníky
1997

1999

2002

2003

2004

2005 - jaro

2005 - podzim

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2020





Výsledky a popis Výsadku 2014



Vim, že je to neustálý opakování, ale hledat místa, kde sme ješte s Výsadkem nebyli a vymyslet věci, který ještě nebyly, je čím dál tím težší. Taky sme čím dál tím starší a už nám to toliko nemyslí :-) A tak vždycky doufáme, že už nám všichni daj košem a že už to dělat nebudeme, pak se ale vždycky někdo ozve, KDY to bude a je rozhodnuto.

Další věcí jsou prachy, všechno v tomhle zkurvenym věku stojí prachy a né malý, tudíž mi někam vyjedem, ujedeme za víkend něco kolem 500 km, což znamená, že sme tam nákladovš za naftu jenom kolem 1500 peněz a to ještě vůbec nevíme, jestli se sejde dostatečný množství lidí aby se na to vybrali peníze.

Doba kdy se peníze vybíraly před akcí v pátek večer jsou už dávno pryč, to by sme přišli na buben hned. A tak peníze vybíráme cca 1 měsíc předem, kdy se nám přihlásí 29 dvojic a pak jich jde 21. 22 jich zaplatí a nám po doplacení všech nákladů zbude každýmu pětikilo !

Za tři plně strávený víkendy v terénu, hodiny a hodiny přemejšlení a stresu, jestli to dopadne, nikomu se něco nestane, všichni se vrátěj do cíle a ženský doma nás ještě furt nekopnou doprdele...

Když už se peníze vyberou a dotyčný se akce z jakýhokoli důvodu nezúčastní, bohužel není prostor mu peníze vrátit zpátky, protože by nám to prostě finančně nevyšlo. Což pro přihlášenýho smutný, ale nejsme matky Terezy a tratit na každý akci desítky tisíc to fakt nejde.

A tak to, pokud nějakej další Výsadek ještě bude, budem to dělat úplně jinak.

Peníze se začnou vybírat na jaře, a pokud se jich vybere dost, akce se bude konat. Pokud se jich dost nevybere, peníze se vrátěj zpátky a akce nebude. Nebudem trávit dva víkendy v terénu a přemejšlet jestli to vlastně neděláme zbytečně, bude prostor pro vrácení peněz, protože bude dost času najít náhradniky atd.

To je první změna k dalšímu roku.

Další změnou budou odvozy z terénu do cíle. Aby sme z 21 dvojic jich zpátky přivezli 13 !!! to fakt nejde !!. Zejména né, pokud jsou důvodem puchejře na nohou už v sobotu ráno, tedy cca 10 hodin od vysazení !!!

!! Takhle FAKT ne !!

Jde o to, že se celej víkend nevyspíme, najezdíme stovky kilometrů, což stojí prachy, ale hlavně mě to SERE!

Výsadek je o tom, dojít z neznámého bodu vysazení do cíle a né, vzít si ledvinku, dva jonťáky a letět bez spaní celou noc, doufat, že to vyjde a když to nevyjde, tak mě ty dva pitomci přivezou zpátky !

Né, takhle tedy né, pokud by to takhle mělo bejt i dál, tak tohle byl poslední Výsadek, kterýho sem organizátor, tohle mě fakt nebetyčně vytáčí.

Odvozy budou jinak, jak, to ještě musíme vymyslet, ale budou jinak, protože přivézt 13 dvojic z 22 zpátky, to fakt né, zejména pokud je důvodem únava, bolavej puchejř atd. Kdyby oni dotyční měli věci na spaní, tak si jdou lehnout a do cíle dorazej další den, případně otevřou nouzovou obálku cíle a přídou rovnou tam, ale aby sme dvě noci vozili lidi po lese, to už fakt ne.

No nic, to sem se trochu rozvášnil a teď k samotnýmu letošnímu ročníku....

S hasičema jezdíme každej rok na Seč, konkrétně do kempu Letadlo. Majitelem je neuvěřitelně pohodovej chlapík, nic není problém, co je potřeba zařídí a hlavně je s nim normální domluva.

Pročeš bylo rozhodnuto a letošní Výsadek bude v Železnejch horách, s cílem v kempu Letadlo.

Co ale bude náplní Výsadku samotnýho, s tím sme si opět lámali hlavu a přemejšleli už od léta.

Filmy, kniha, to už bylo až se nám podařilo najít na internetu famózní hlavolamy ve tvaru soudku a bylo rozhodnuto.

Výsadek bude o tom, že piráti unesou jednoho z posádky námořníků, a námořníci budou hledat v terénu místa podobný věcem na lodi, přičemž vždycky na tom místě najdou část toho hlavolamu a písmenko, až složej hlavolam a z písmenek vyřešej větu: LOĎ PŘÍSTAV, poznaj v mapě, že maj dojít k Seči, nasednout na připravenou pramici, přeplavit se na ostrov, tam najdou onoho unesenýho námořníka, předaj mu složenej soudek Rumu :-) a on jim vyzradí, kde je cíl.

Marek sehnal z nějaký půjčovny kostými pirátů, já z auta vyhrabal mačetu a tak sme po příjezdu autobusu na místo vlítli mezi Výsadkáře jako piráti, zajali sme Jardu a tím začla akce....

Každa dvojice, krom Dejva, kterej šel sám (RESPEKT), obdržela obálku, v níž byla opět zrcadlově otočená mapa a dopis, obě zalaminováno k sobě, aby se mapa nedala prosvítit baterkou :-)

Úkolem výsadkářů bylo obejít všech deset míst, získat deset písmen a 10 dílků hlavolamu. Dílků hlavolamu bylo 12 a proto na začátku každej z dvojice dostal jeden dílek hlavolamu, všechny dvojice samozřejmě stejný dva dílky.

Ukrytý místa:

BOD v mapě 1 - sklaní útvar Markova skála, krabička ukryta ve spáře nad srázem.

BOD v mapě 2 - místo v mapě pojmenované na Pilce, krabička ukryta pod mostem přes řeku.

BOD v mapě 3 - obrovská památeční lípa na kopci nad obcí Lipka, krabička ukryta uvnitř.

BOD v mapě 4 - vysílač Krásné, krabička ukryta u bílé, elektrické krabice.

BOD v mapě 5 - bejvalej lom, krabička ukryta v betonové, čtvercové nádrži

BOD v mapě 6 - rozhledna u vesnice České Lhotice, krabička ukryta v trámový nad posezením.

BOD v mapě 7 - rozhledna nad Trhovou Kamenici, krabička ukryta v trojstromu se zelenou turistickou značkou.

BOD v mapě 8 - Velký rybník, krabička ukryta v mostu vedoucím z rybníka pod silnicí

BOD v mapě 9 - bejvalej kamenolom u Nové Vsi, krabička ukryta v soustavě kamenů jižně od ohniště.

BOD v mapě 10 - zřícenina, krabička ukryta v kořenovém systému borovice.

Získáním všech artefaktů měli výsadkáři pochopit, že mají dojít k Sečské přehradě na místo, kde je v mapě namalovaná kotvička, zde se nalodit na pramici, přeplout na ostrov a tam najít uneseného námořníka.

Námořník výměnou za složený hlavolam ukázal Výsadkářům naší železnou bednu. Uvnitř truhly byla zvětšená mapa s vyobrazeným cílem.

Celkové pořadí, kterak to všechno dopadlo je tady a kterak se nám to podařilo letos vyřešit po straně financí je k nahlédnutí zde

Závěrem je třeba počasí i když to vypadalo na celovíkendový déšť, pršet přestalo v pátek ve tři odpoledne.

Jako každoročně je potřeba obrovsky poděkovat Kačeně, ujala se role hostesky, zapisovatelky a průvodkyně v autobuse - prostě všech těch prací, který nikdo nedělá rád a my s Markem by sme na ně nikdy neměli, v tom všem shonu, čas.

V neposlední řadě díky Jardovi za výpomoc v autobuse a nezaměnitelnou roli uneseného námořníka, ukrytého den a noc na ostrově na Seči.

Poděkování taky do autoservisu v Třebichovicích, měl sem od kluků pučenej elektrickej motor, kterej poháněl tu naší hasičskou pramici po Seči a díky tomu sme nemuseli několikrát veslovat ten kilák od břehu na ostrov.

Samozřejmostí je poděkování všem zůčastněným za skvělou atmosféru a že je to s námi ještě nepřestalo bavit.

A na úplný závěr poděkování našim rodinám, ženám, dětem a všem, které to s námi, i přes naší věčnou neúčast doma, ještě nepřestalo bavit.

Díky.

Jo a fotogalerie již funguje i v tomto ročníku.









info (uzenáč) vysadek.cz