Výsadek.cz
Jednotlivé ročníky
1997

1999

2002

2003

2004

2005 - jaro

2005 - podzim

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2020





Výsledky a popis Výsadku 2016



Lokaci letošního Výsadku opět vymyslel Marek. Já sem si trochu najivně myslel, že když se na to vyseru, tak se na to zapomene a celej Výsadek upadne v zapomnění. Bohužel nestalo se tak :-) Lidi začali psát, kdy to bude, jak to bude, kolik to bude stát a hlavně, že už se těšej...

A tak sem na to teda přistoupil, s tím, že Výsadku nebudu věnovat větší úsilí, než bude nezbytně nutný.

Lokaci tedy vymyslel Marek, konečně se nám podařilo najít místo, kde sme opět ještě nebyli, ale hlavně místo, kam se nepojede přes dvě hodiny autem a tudíž tři hodiny autobusem. Opět sme vyrazili Prašifkou na místo a byl sem velmi mile překvapen, nádherná příroda, samej kopec, nikde žádná hospoda a fantastickej starosta obce Břas, kterej nám za rozumný peníz nabídl ubytování v areálu sportovního hřiště, domluvil otevřenou hospodu a předal nám číslo na paní hostinskou.

Tak ubytování bychom měli.

Hospodu v cíli s gulášem a pivem taky.

Teď už zbejvá jenom drobnoust, oběhnout, objet a navštívit podle mapy nejzajímavější místa, najít místa ukrytí indicií a hlavně vymyslet o čem všem letošní Výsadek vlastně vůbec bude....

To je sice drobnost, ale ze všeho nejpodstatnější :-)

A napadlo nás to nějak společně s Ivet, když sme se večer váleli s posteli, řekl bych, že to z nás vytrysklo z obou ve stejnej okamžik.

"Uprchlíci", zadívali sme se na sebe, "ta muslimská pakáž valící se do evropy za lepším životem...."

A bylo rozhodnuto.

Hned sem to musel radostně sdělit Markovi, což v půl dvanáctý večer hodně ocenil :-)

Tudíž motiv Výsadku máme, teď ještě vymyslet o čem to bude.

"Sem hledala na netu", praví další den Ivet, "co si s sebou takový uprchlící do tý Evropy vlastně nesou a víš co?", vrhne na mě otázku.

"Nevim", dím po pravdě.

"Traumata", praví vzdělaně Ivet, "uprchlící si s sebou do Evropy nesou TRAUMATA"

"No tak to je jasný, to dostanou do báglu nějakou úplnou píčovinu, která je bude celou dobu srát, tížit, ale nebudou se jí moct zbavit, protože to bude součást hry," zasním se, "to by bylo aby sme je nenasrali"

TRAUMATA nakonec byla vymyšlena takto, zakoupíme futrály na polštáře (teď nevim jak se to odborně jmenuje), napíšem na ně barvou na textil VYSADEK.CZ z druhý strany arabsky TRAUMATA a naplníme to něčím.

"Co písek", dí Ivet.

"Toho bude strašně málo do kila", oponuji, "chtěl bych, aby traumata vážili kilo a písku bude v tom pytly strašně málo."

"Pohanka, pšenice, čočka, hrách rejže", nabízí Ivet.

"Rejže,"raduji se, "to je vono".

Leč rýže jest zbytečně drahou komoditou, a navíc jich budeme muset koupit 23 pytlíků, což ve Výsadkovým rozpočtu je strašná suma. Nakonec se na nás usmálo štěští a objevili sme o něco levnější a navíc objemnější TESCO kolínka.

"To je bomba", raduju se, "každej dostane do těch traumat dvoje kolínka, to je přesně kilo, je to voděodolně zabalený, navíc to bude šustit a krásně to přesně vyplní ten obal"

A tak je rozhodnuto.

A nebožák Ivet dva dny maluje nápis VÝSADEK.CZ a arabsky TRAUMATA, rozstříhává pytle na polštáře, dělá z každýho dva, naplní kolínkama a zase zašije.

TRAUMATA bychom měli, co dalšího si takovej muslim s sebou táhne cestou napříč Evropou.....?

"Korán", vyhrknu, "musim sehnat Korány, to musí bejt bichle jako hovado, když sem tudle viděl Bibli, tak počítám s tím, že Korán bude minimálně stějně objemnej", raduju se, "kolik takovej Korán může stát", ptám se sám sebe a hledám informace na netu.

A štěští se opět usmálo. Korán se dá sehnat v Levnejch knihách, má něco kolem 800 stran a stojí 99 peněz.

Telefonuji (sic!) do levných knih neb zjisťuji, že maj pobočku na Kladně a dožaduji se koupě 23 kusů Koránu (chtěl sem je původně koupit přes internetovej obchod, ale maj v podmínkách že jich můžu koupit jenom čtyři kusy). Slečna mě telefonicky ubezpečuje, že Koránů si můžu koupit třeba vagón, že je jí to úplně ukradený, ale že jich momentálně maj jenom deset a tedy zbylejch 13 kusů musí doobjednat.

Protože budem s Markem hrát ve Výsadkářským autobuse ISIS komando, tak se asi 4 měsíce neholim, bradku mám jak Mohamed a jdu vyzvednout Korány.



Vsuvka pro BIS, Vojenské zpravodajství, Policii ČR, a jiné tajné služby: Korány jsou na hru Výsadek, nekonvertoval sem k Islámu a ani neplánuji nikterak zneužít svého chemického vzdělání a jiných možností k čemukoli nezákonému. (to sem sem fakt musel napsat, protože vzhledem k tomu, čím se živim, si nedělám iluze, že mi BISka neodposlouchává telefon, a shánět v dnešní době 23 kusů Koránů by mě mohlo stát třeba místo - a to myslim fakt vážně.)
Nu prohlášení proběhlo a můžeme pokračovat Výsadkem.

Takže máme, traumata, máme Korán, co maj ještě takový teroristi u sebe - ano správně nějakou tu výbušninu.

A ta nám dala nejvíc zabrat, teda vono by nám to zabrat nedalo, sehnat volně prodejnou petardu neni žádnej problém, horší je, že sme si vymysleli, že ti utečenci budou v jednotlivejch stanovištích sbírat peníze (ty by byly drahý a tak sme je nahradili podložkama - v každý indicii jiný velikosti) a tak sme vymysleli že ruličku od hajzpapíru vyplníme sádrou, vložíme do ní tu podložku, uděláme díru na petardu a bude. Odpálením dojde k roztržení sádry, obnaží se podložka a bude to super.

Bohužel nejslabší petarda se sádrovou bombo udělala neuvěřitelný věci, schovanej za stromem, s vystrčenou rukou s foťákem točím průběh exploze. Ze sádry nezbylo nic.

Zhola nic.

Strašná rána, podložka v prdeli a cestou kterou opouštěla útroby sádry mě zcela něomilně trefila do kloubu na prostředníčku.

Au.

Trefit mi optiku foťáku, tak mám hovno a né foťák. (videa z přípravy uložím na ty trubku a odkaz bude dóle v názorníčku)

Tak tudy cesta nevede.

Musíme sehnat nějakou slabší petardu.

Po předlouhých peripetiích se nám povedlo získat takový ty škrtací petardy, a když sme tři spojili dohromady, tak to udělalo přesně to co mělo, roztrhnout tu sádrovou schránku a obnažit tu podložku.

Takže máme, traumata (ty si Výsadkáři ponesou celou dobu s sebou), Korán (do něj nějak musím zakomponovat kde mají ty jednotlivý idicie v terénu hledat), výbušninu (kterážto jednak bude indicií a zárověň objevěj podložku).

Pročítámním Koránu (ano opravdu jsem to čet) a sledováním islámských webů (to bude vysvětlováního) sem zjistil, že muslimové mají dva svátky, jeden je Ramadán a druhej je svátek obětování (vychází to i z bible, když Abrahám má obětovat syna a bůh mu ho na poslední chvíli zamění za berana).

"Budou muset obětovat nějaký zvíře", přemejšlím nahlas.

A tak sem v IKEA zakoupil 23 kusů plyšovejch myší, Ivet je nenápadně rozpárala, dovnitř sme vložili indicii a podložku a zase sme je zašili. Výsadkáři najdou plyšový myši a obětováním získají potřebný věci.

A aby se mohli trochu integrovat do společnosti, na jednom ze stanovišť najdou plastovou pokladničku - prasátko, do kterýho si budou ty podložky spořit.

Ostatní stanoviště sou jenom krabičky s indicii a podloužkou.

Výsadkáři tedy dostali na svou výpravu opět otočenou mapu na jejíž druhý straně je návod na hledání indicií, úvodní dopis, nouzovou obálku (v ní nouzový telefon, a informace kde je cíl) a traumata, všechno to obrdželi v jutovým pytli, protože utečenci popadnou pytel a mizej za lepším životem.

Stanovišť je tedy celkem sedm, na dvou místech Výsadkáře nápověda v úvodním dopise dovede rovnou k indiciím a podložkám (myši v jutovým pytli, a výbušnina v pytli igelitovým) na ostatních pěti je na místech popsaných v nápovědě jenom krátký odkaz na potřebnou súru v Koránu. Nalezením správné súry v koránu, přečtením a pochopením bylo potřeba najít ukrytou krabičku s podložkami a indicií.

Popis jednotlivých stanovišť a ukrytí krabiček s podloužkou a indicií, bez odkazu na přesné místo v mapě, nějak mi ty arabský znaky nedělaj dobře v php editoru:

Nalezením všech stanovišť, získáním všech indicií měli Výsadkáři pochopit, že mají jít na západní hranici, do lomu, který je vyobrazen s modrým obdélníkem (plavací lom) a že tam bude převozník. (indicie: znak lomu, německá vlajka, znak hippie, výbušnina, BURKINI, převozník, hranice), sesbírané podložky sloužili k tomu, aby převozníkovi v lomu zaplatili za zapůjčení gumového člunu. A uprostřed kaolínovýlo lomu byla opět ukryta naše plechová bedna: uvnitř vyobrazená mapa s cílem, motivační dopis a poukázka na vepřový guláš.

Zde výsadkáři zanechali svá TRAUMATA a pokračovali do cíle.

A kterak se jednotlivým týmům dařilo lze vyčíst z tabulky.

Co řící závěrem: Letos sme odvoz padlých výsadkářů z prostoru výsadku pojali zcela jinak, svážel je třetí člověk, kterej přijel na Výsadek jenom kvůli tomu, obdržel nouzový telefon a svážel ty, kteří to nepochopili, pochopili špatně, či pro vysílení již nebyli schopni dojít do cíle po svých

To je myslím správná cesta, protože tenhle řidič najezdil na výsadku cca 300 km, první dvojici jel vyzvednout v 16:30 a poslední v 3:30 ráno ze soboty na neděli. Tudíž organizátoři se mohli věnovat došlým Výsadkářům, prohodit s nimi vlídného slova a popít kvašeného zrna.

Zejména kvašené zrno se mi stalo osudné a v neděli soupravu Prašifka-kravan musel odřídit na Kladnýno Dejf (díky Dejve).

Některé týmy správně pochopili, že mají jít ke koupací vodě, ale nepochopili indicii HRANICE a došli k rybníku, či do kempu nedaleko kopce CHLUM, kterej sem v mapě schválě nechal :-), tudíž lest se špatným cílem se opět povedla.

Za nás se musím pochválit, že sme letos neudělali nějakou zásadní botu, jak se občas stane (vypnutej telefon s neznámím PINem, špatně nápovědy atd.), letos se to všechno podařilo až podezřele :-)

A finálním závěrem je třeba poděkovat počasí i když to vypadalo na celovíkendový déšť (pršelo celej tejden), tak pršet přestalo v pátek ráno.

Jako každoročně je potřeba obrovsky poděkovat Kačeně, ujala se role hostesky, zapisovatelky a průvodkyně v autobuse - prostě všech těch prací, který nikdo nedělá rád a my s Markem by sme na ně nikdy neměli, v tom všem shonu, čas.

Bráchovi, kterej se jako jedinej chytil na to, že nám pomůže svážet "padlé" Výsadkáře.

V neposlední řadě díky Jardovi za výpomoc v autobuse a nezaměnitelnou roli muslimského převaděče, ukrytého den a noc v lomu nedaleko Břas.

Samozřejmostí je poděkování všem zůčastněným za skvělou atmosféru a že je to s námi ještě nepřestalo bavit.
A na úplný závěr poděkování našim rodinám, ženám, dětem a všem, které to s námi, i přes naší věčnou neúčast doma, ještě nepřestalo bavit.

Díky.

Jo a fotogalerie již funguje i v tomto ročníku.









info (uzenáč) vysadek.cz