Výsadek.cz
Jednotlivé ročníky
1997

1999

2002

2003

2004

2005 - jaro

2005 - podzim

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2020





Výsledky a popis Výsadku 2017



Letošní výsadek byl dlouho neznámou, najít termín a okamžik kdy je Groula doma bylo nemožné. Nakonec jsem se tedy rozhodl, že to nevzdám a výsadek udělám.

Místo letos netradičně vymyslel Groula, neboť byl někde kousek od letošního místa řešit cosi pracovního a v místě kde byl letos cíl předběžně dohodl ubytování.
Další bylo na mě. V srpnu jsem si udělal výlet a pořádně prošel danou oblast, tak abych vůbec vymyslel co a kde se bude odehrávat.
Konečná dohoda s majitelem rekreačního střediska a jdu do toho.
Groula vytvořil stránky, a už to jede.
Místo bylo letos mezi Sušicí a Kašperskými horami. Nad tématem jsem hrozně dlouho přemýšlel až jsem našel informace o Keltech v této oblasti. Pak už jsem pátral jen nad tím co s tím udělat. Ideální byly menhiry, už méně ideální, že některá opidda byla daleko od sebe a tudíž nepoužitelná. Zvítězil rozum a vznikla odlehčená verze bez nějakých záludností.
Autobus od Pepina (resp. Jeho kamaráda) byl domluven a jeho příjezd očekáván kolem 11 hodiny. Pan řidič nás překvapil a kolem 10 byl již namístě. Pak následoval rozvoz v podání mě a kolegy z práce Krtka.
Za hodinku bylo hotovo a s autobusem jsme jeli do cíle. Cca v půl jedné v noci jsme s Jardou - tím mu chci ještě jednou poděkovat - vyrazily na kopec Sedlo. Kde Jarda jako Druid vydržel až do neděle 11 hodin.
První část noční hry byla v oblasti kde je poměrně velké množství menhirů. Pro účel nalezení 5 kusů mapy na další cestu posloužilo 5 kamenů (měsíční, sluneční, větrný, dvojčata a mudrc) No a nebyl by to výsadek, kdy by ne nevloudila chyba. Mudrce jsem do mapy zakreslil cca o 800m jinam, což by ve dne nebyl problém, ale v noci když hledáte šutr mezi kameny to taková legrace nebyla.
Krom jedné dvojice co se snažila obejít mapu jako zakázaný prostor (asi si to tak vyložili) jej všichni po pár hodinách našli.
Když týmy poskládaly celou mapu vyrazily na další cestu přes Javorník, štolu Naděje (poslední štola těžby zlata u nás) a také Pustý hrádek, což je úžasná vyhlídka na hrad Kašperk. Z indicíí, které byly letos lehké (kóta 902, obrázek rozhledny, a sedlo) mělo každému být jasné kam jde. No a právě na sedle byl Druid Jarda. Týmy měli sbírat cestou duhovky (skleněné kuličky) a za ty jim Druid řekl kde je cíl.
V kostce asi vše……ostatní věci v odkazech
Marek
Poděkování:
Groulovi za stránky, finance, a podporu
Krtkovi …za rozvozy, čekání na hlídky do 3 do rána, a vůbec vše co bylo potřeba
Jardovi - opět famozní výkon v cilí
Panu řidiči za bravurní odvoz tam i zpět

Samozřejmostí je poděkování všem zůčastněným za skvělou atmosféru a že je to s námi ještě nepřestalo bavit.
A na úplný závěr poděkování našim rodinám, ženám, dětem a všem, které to s námi, i přes naší věčnou neúčast doma, ještě nepřestalo bavit.

Díky.

Jo a fotogalerie již funguje i v tomto ročníku.









info (uzenáč) vysadek.cz